Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka, które skradną serca wszystkich wielbicieli kokosa. Kokosanki wykonane według tego przepisu wychodzą cudownie mięciutkie w środku i chrupiące na zewnątrz. Polane mleczną czekoladą wręcz rozpływają się w ustach. Z podanego przepisu powinniście otrzymać około 20 ciasteczek.
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6523
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6523
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 170 stopni (grzałka góra-dół).
Masło rozpuść w rondelku lub kuchence mikrofalowej i odstaw do przestudzenia.
Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Następnie dodaj do białek wiórki kokosowe i wlej przestudzone masło. Składniki delikatnie wymieszaj łyżką.
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Przy użyciu łyżki lub gałkownicy do lodów uformuj równej wielkości ciasteczka.
Kokosanki wstaw do piekarnika. Piecz przez około 20 minut.
Czekoladę połam w kostki i rozpuść w kąpieli wodnej.
Przestudzone kokosanki polej czekoladą.