Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na 27 przepysznych i łatwych do zrobienia kokosanek na mleku skondensowanym. Z kilku prostych składników zrobicie szybko pyszne ciasteczka. Gwarantuje, ze będziecie do tego przepisu często wracać.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 282
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 261
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 282
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 261
Składniki
Wiórki i mleko wymieszać ze soba w misce. W osobnej misce ubić białko z dodatkiem soli. Pod koniec ubijania dodać sok z cytryny i dalej ubijać przez około 2 minuty. Ubite białko dodać do masy kokosowej i dobrze połączyć, delikatnie mieszając.
Na formę do pieczenia, wyłożona pergaminem, za pomoca łyżeczki nakładać male porcje masy i formować kokosanki. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C przez około 15 minut. Funkcja piekarnika góra – dół. Upieczone kokosanki wystudzić i udekorować rozpuszczoną czekolada. Smacznego!