Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są pyszne i dość łatwo je zrobić. Ja je uwielbiam. :)
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Składniki
Dokładnie zagnieść ciasto ze wszystkich składników i rozwłakować na grubość ok 0,5 cm.
Szklanką wyciąć kółka - rówą ilość. W połowie kółek po środku wyciąć dziurkę (wielkości mniej więcej małego kieliszka).
Na spód kładziemy całe kółka, smarujemy je powidłami np. śliwkowymi i na wierz kładziemy to kółko z dziurką i posypujemy cukrem pudrem. W ten sposób mamy 1 ciastko. Należy powtarzać tą czynność aż do skończenia wszystkich kółek.
Układamy na blaszce i pieczemy w nagrzanym piekarniku (170 stopni) ok. 15-20 min.