Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka z ciasta francuskiego z pysznym nadzieniem jabłkowym i korzennymi przyprawami,takie same robią w Mc'Donaldzie:)
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1025
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1188
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12100
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1025
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1188
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12100
Składniki
Jabłka obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka,dodać masło,cukier brązowy i przyprawy. Gotować na średnim ogniu około 10 minut,od czasu do czasu mieszając,wystudzić.
Cisto francuskie pociąć na 3 równe części i wzdłuż,wyjdzie 6 kawałków. Nakładać po 2 łyżki nadzienia jabłkowego,brzegi każdego kawałka posmarować wodą i złożyć.Brzegi ciasta zacisnąć zębami widelca.
Do garnka najlepiej szerokiego wlać na wysokość 3-4 cm olej,dobrze rozgrzać.Wrzucać po 2-3 sztuki ciastek i smażyć 2 minuty do zezłocenia ciasta,raz przerzucić.Przełożyć na ręcznik papierowy do odsączenia oleju.
Najlepiej smakują ciepłe.