Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 147
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 190
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 147
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 190
Składniki
Miękkie masło przełóż do miseczki. Dodaj szczyptę soli, cukier biały i wanilinowy. Ucierając, wbijaj po jednym jajku. Dolej olejek rumowy.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, po czym dołóż do puszystej masy razem z rozdrobnionymi bakaliami.
Przełóż całość do wyłożonej pergaminem keksówki i wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Keks wyjmij z formy. Wystudź w pergaminie, a na koniec dowolnie udekoruj.Źródło: Kurier TV