Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczna wersja keksa, ciasto jest wilgotne i długo zachowuje świeżość
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 28
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 921
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 28
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 921
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Składniki
Wymieszać wszystkie składniki oprócz rodzynek i orzechów na gładką masę( jest dosyć gęsta), ja używam maszyny do chleba. Następnie dodać pokrojone orzechy i rodzynki, wymieszać. Przełożyć do dużej foremki prostokątnej lub 2 małych keksówek. Foremki posmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia.
Piec w piekarniku, temp. 170st, termoobieg, ok. 50 min.
Smacznego! Proszę pamiętać , że im dojrzalsze banany tym słodsze ciasto, trzeba wtedy dodać trochę mniej cukru..