Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Keks z bakaliami pieczony na wolnym ogniu"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Zalej owoce połową brandy. Przykryj i zostaw na noc.
Rozgrzej piekarnik do 120 st. C. Kwadratową formę 23 cm wyłóż podwójnie papierem do pieczenia, tak aby wystawał na 2,5 cm. Pokrój nasączone brandy owoce.
Mikserem ubij masło z cukrem. Mieszając dalej, dodaj kolejno jajka, następnie dżem oraz esencję. Partiami dodawaj do masy owoce i mąkę. Dokładnie wymieszaj. Ostrożnie przełóż ciasto do formy. Udekoruj całymi migdałami.
Piecz 2 i 1/2 godziny, sprawdzając patyczkiem. Jeszcze gorące, polej resztą brandy. Pozostaw w formie, przykryj ściereczką. Obwiąż wstążką, gdy całkiem wystygnie.Źródło: Olivia