Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Keks z bakaliami"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 67
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7163
Polecam.
Odsłon: 1691
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 86
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 67
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7163
Polecam.
Odsłon: 1691
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 86
Przepis dnia
Składniki
Margarynę ucieram z cukrem i żółtkami. Wsypuję mąkę przesianą z proszkiem, miksuję. Dodaję oprószone mąką bakalie (dzięki temu nie opadną na spód ciasta) i aromat, dokładnie mieszam.
Dodaję pianę ubitą z białek. Masę przekładam do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy do keksu. Piekę 50 minut w temperaturze 170oC.
Patyczkiem sprawdzam, czy ciasto jest gotowe. Wystudzony keks polewam roztopioną czekoladą i posypuję posypką.
Przepis nadesłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Rewia