Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Keks pod kołderką"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 148
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 148
Składniki
Bakalie wymieszaj z rumem, odstaw. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia. Masło utrzyj z cukrem, dodawaj po 1 żółtku, ciągle miksując. Wsypuj mąkę, dodaj śmietanę. Białka ubij, dodaj do ciasta, wymieszaj.
Bakalie odsącz, obtocz w mące, dodaj do ciasta, wymieszaj. Masę przełóż do formy wyłożonej papierem. Piecz 50 minut w 200° C. Ciasto polej lukrem.
Czas: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień