Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Keks inny niż wszystkie"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4787
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 44
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31860
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4787
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 44
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31860
Składniki
Mąkę przesiej, wymieszaj z proszkiem do pieczenia, łyżeczką cynamonu, sodą, solą. Cytrynę umyj, sparz, zetrzyj z niej skórkę. Masło utrzyj z 3/4 szklanki cukru, cukrem waniliowym, skórką z cytryny. Dodaj jajka, ucieraj. Dodaj mąkę i śmietanę, dokładnie wymieszaj.
Rabarbar umyj, pokrój na kawałki długości 2 cm, wymieszaj z łyżką mąki, dodaj do masy, wymieszaj. Formę wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto, wyrównaj wierzch, posyp cukrem wymieszanym z cynamonem. Piecz 60 minut w 180°C.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień