Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Keks ananasowy w polewie"
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 63
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 125
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 63
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 125
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Żółtka ubij z cukrem, następnie porcjami dodaj do nich miękką kostkę do pieczenia Kasię i utrzyj całość mikserem. Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia. Wsyp do ucieranej masy. Dolej mleko.
Ucieraj dalej, aż wszystkie dobrze się połączą. Dorzuć kandyzowaną mieszankę ananasową. Białka ubij, delikatnie domieszaj do ciasta. Foremkę posmaruj Kostką do pieczenia Kasia. Oprósz tartą bułką. Nałóż do niej ciasto. Keks piecz 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Gotowe ciasto ostrożnie wyjmij z formy, wystudź. Oblej polewą albo posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania 55 minut Temperatura pieczenia 180°C Forma ok. 24 x10 cmŹródło: Tina