Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kefirowe ciasto z otrębami"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 84
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 109
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 104
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 828
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 348
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 84
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 109
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 104
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 828
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 348
Składniki
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza
Rabarbar oczyść, pokrój, posyp łyżką cukru i łyżeczką cukru waniliowego. Odstaw. 2 Margarynę stop, ostudź. Jajka ubij z resztą cukru i cukru waniliowego. Dodaj margarynę, przesianą mąkę z proszkiem, zmiksuj. Dodaj rabarbar, wymieszaj. Ciasto wlej do tortownicy o śr. 22 cm. 3 Kruszonka: zagnieć, posyp ciasto. Piecz ok. 50 min w 170°C. Ostudź, posyp cukrem pudrem.
czas przygotowania: 75 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie