Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kawowy murzynek"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 101
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 101
Składniki
Kawę rozpuść w 1/2 szklanki wody. W garnku roztop masło, wsyp cukier, kakao, wlej kawę, wymieszaj i odstaw masę do przestudzenia. Wbij żółtka, zmiksuj. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, przesiej do masy.
Białka ubij na sztywną pianę, delikatnie połącz z masą. Formę wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę. Piecz przez 45 minut w temp.180°C.
W garnku zagotuj śmietanę, wsyp kawę, dodaj czekoladę. Mieszaj, aż się rozpuści. Zestaw z ognia, przestudź, polej wystudzone ciasto.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień