Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na kolejne ciacho które zaskoczy na gościnnym stole.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1060
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1060
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Składniki
500 ml mleka przelać do rondelka, dodać cukier- zagotować. Do reszty mleka dodać budynie oraz mąkę - wymieszać i wlać do gotującego się mleka. Gotować ciągle mieszając do momentu, aż budyń zgęstnieje. Masę budyniową przestudzić.
Miękkie masło utrzeć na puch, następnie dodawać po jednej łyżce przestudzonego budyniu- zmiksować na gładki krem.
Dno tortownicy ( średnica 20cm) wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie wyłożyć polowe groszku ptysiowego - 80g
Na groszek wyłożyć krem budyniowy, a następnie pozostały groszek. Karpatkę schłodzić w lodowce - najlepiej przez całą noc. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.