Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny deser z kremem waniliowym. Z tego ciasta można upiec również ptysie.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Składniki
CIASTO Wodę, margaryną zagotować, dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Po przestudzeniu miksując dodawać po jednym jaju. Ciasto rozłożyć na dwie blaszki i piec w piekarniku po ok. 30 min, w temperaturze 220 st
Krem Ugotować budyń. Masło utrzeć z cukrem pudrem oraz z cukrem waniliowym, dodać przestudzony budy i zmiksować na krem. Ciasto przełożyć masą, posypać cukrem pudrem.