Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karp smażony"
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 22
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 84
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7178
Polecam.
Odsłon: 1745
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 93
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 22
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 84
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7178
Polecam.
Odsłon: 1745
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 93
Składniki
Karpia spraw, umyj, zeskrob łus ki. Odetnij głowę (głowę można użyć do ugotowania wywaru na barszczyk). Karpia włóż do miski, zalej mlekiem, odstaw w chłodne miejsce na kilka godzin.
Karpia dokładnie umyj, pokrój na dzwonka. Z cytryny wyciśnij sok, zetrzyj skórkę. Dzwonka obficie skrop sokiem z cytryny i oliwą, posyp skórką z cytryny. Odstaw na kilka godzin.
Kilka łyżek mąki wymieszaj ze szczyptą soli i pieprzu. Jajka roztrzep. Ryby panieruj w mące, jajku i bułce tartej. Usmaż na oleju na złoty kolor z obu stron.Źródło: Chwila dla Ciebie