Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kakaowa rolada z pomarańczami"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 84
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 109
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 104
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 828
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 348
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 84
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 109
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 104
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 828
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 348
Składniki
Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka zmiksuj z 12 dag cukru i skrobią. Delikatnie wmieszaj pianę, kakao i łyżeczkę startej skórki pomarańczowej. Blachę wyłóż pergaminem, rozsmaruj ciasto. Piecz 12 min w 200 st.
Roladę przełóż na ściereczkę i zroluj. Twa róg utrzyj z resztą cukru, serkiem i kremówką. Po łową posmaruj rozwiniętą roladę. Pomarańcze sparz, 1 odłóż, resztę wyfiletuj. Kawałki miąższu rozłóż na masie, zwiń roladę. Ozdób resztą masy i owoców.
porcja – 170 kcal, cena 1,10 złŹródło: Świat kobiety