Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, wilgotne ciasto z kruchą posypką. :) (Przepis na keksówkę.)
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 137
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1206
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5454
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6564
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 137
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1206
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5454
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6564
Składniki
Jajka ubić ze szczyptą soli i połową cukru na puszysta masę. Dodać połowę masła (albo bardzo miekkie, albo roztopione), aromat rumowy i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę przesianą z proszkiem i kakao. Potem delikatnie wmieszać wiśnie. (Jeśli ciasto będzie zbyt geste, można rozrzedzić mlekiem, ale żeby nie było zbyt płynne, bo wszystkie wisnie opadną.) Wyłozyć ciasto do formy.
W garnuszku roztopić pozostałe masło, dodać kokos i pozostały cukier. Gdy składniki się połączą, tworząc gestą papkę, wykładamy ją na wierzch ciasta. Pieczemy ok 45 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Smacznego!