Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jogurtowy torcik z owocami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 196
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 148
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 196
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 148
Składniki
?Herbatniki pokrusz w malakserze lub tłuczkiem. Kostkę do pieczenia rozpuść w rondelku z 2 łyżkami wody i wymieszaj z herbatnikami.
?Tortownicę o średnicy 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Do tortownicy przełóż 2/3 masy herbatnikowej i dociśnij łyżką.
?Żelatynę zalej kilkoma łyżkami zimnej wody i odstaw. Gdy napęcznieje, podgrzej, aby się rozpuściła i wymieszaj z jogurtem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
?Masę jogurtową wyłóż na herbatnikowy spód w tortownicy i posyp resztą masy herbatnikowej. Odstaw do lodówki, by całość stężała.
?Galaretkę rozpuść w jednej szklance gorącej wody. Gdy galaretka wystygnie, włóż do niej owoce i poczekaj, aż zacznie tężeć.
?Na torcik wyłóż owoce z galaretką i odstaw na kilka godzin do lodówki.Źródło: Świat kobiety