Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ciasta z owocami, a to jest fantastyczne!
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 71
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 134
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 64
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 129
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 158
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 71
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 134
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 64
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 129
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 158
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać śmietanę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawać na przemian z jogurtem do masy jajecznej. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec można dodać 1-2 łyżki cukru dla utrwalenia. Ubite białka delikatnie połączyć z ciastem. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto do formy i rozsypać borówki po wierzchu. Piec 40-45 min. w temp. 180 OC. Po upieczeniu i ostudzeniu można obsypać cukrem pudrem.