Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, wystarczy kilka składników. Największym plusem tego ciasta jest to, że można dać do niego swoje ulubione owoce.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 283
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 283
Składniki
Mąkę, olej oraz cukier odmierzamy za pomocą kubka po jogurcie naturalnym. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę.
Do miski wlać cały jogurt naturalny. Dodać kolejno resztę składników a na sam koniec dodajemy do masy ubite białka. Ciasto przelewamy na blaszkę do pieczenia o wym. 30x25. Na wierzch ciasta układamy świeże owoce. Nakładając owoce, nie przesadźcie z ich ilością, bo wyjdzie zakalec! Ciasto pieczemy w temp.180C góra-dół. ok 45 min lub do momentu suchego patyczka.
Po przestudzeniu ciasto można posypać cukrem pudrem.