Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jarskie knysze drożdżowe"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
Ciasto wyjmij z opa kowania, rozwiń. Kapustę posiekaj, ugotuj w?niewielkiej ilości wody, odciśnij. Poszatkuj cebule i?przesmaż na?oleju. Dodaj kapustę oraz sól i pieprz do smaku. Duś razem pod przykryciem przez 15 minut.
Z ciasta wykrawaj placki. Na?środek każdego nałóż farsz. Sklejaj brzegi, formując duże pierogi lub bułeczki. Ułóż na?blasze i?zostaw do?wyrośnięcia. Posmaruj rozkłóconym jajkiem. Wstaw do?piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Piecz 30-35 minut.Źródło: Świat kobiety