Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jarskie burgery"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 69
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 128
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 69
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 128
Składniki
Marchewki oraz seler oczyść, opłucz, zetrzyj na tarce jarzynowej o małych oczkach. Warzywa smaż wolno na 2-3 łyżkach oleju ok. 10 minut. Dodaj osączony groszek. Smaż jeszcze 3 minuty.
Połowę przesmażonych warzyw odłóż. Resztę zmiksuj na gładką masę. Wymieszaj z odłożonymi warzywami. Wbij jajka. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj tyle bułki tartej, by masa była dość zwarta.
Uformuj w dłoniach cztery burgery. Posmaruj je z obu stron olejem. Ułóż na pokrytej pergaminem blasze. Piecz 15 min w temp. 190 st.
Bułki rozkrój, włóż na 4 min do piekarnika. Na 4 spodach ułóż po plastrze sera i po burgerze. Dodaj sałatę, przesmażony boczek, pokrojoną cebulę i pomidory. Posól, popieprz, nakryj wierzchami bułek.Źródło: Świat kobiety