Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jajka na cieście francuskim"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5603
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 389
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 89
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5603
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 389
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 89
Składniki
Szynkę kroję w drobną kostkę, szczypiorek siekam, ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach.
Ciasto francuskie dzielę na małe prostokaty i wykładam nimi zagłębienia formy (po nasmarowaniu ich tłuszczem). Na każdy prostokąt kładę szynkę i trochę szczypiorku. Na to wbijam całe jajko, doprawiam solą i pieprzem.
Posypuję serem i piekę 25 min w piekarniku w temp. 200°C. Gotowe dekoruję resztą szczypiorku.
50 min, porcja 210 kcal, koszt porcji ok. 2 zł, przepis na 8 porcji.Źródło: Kobieta i życie