Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jagodowy placek"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5506
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 374
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 78
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5506
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 374
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 78
Składniki
Margarynę utrzyj na krem z dodatkiem 3/4 szklanki cukru pudru. W trakcie, wbijaj po jajku. Następnie dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia i aromat.
Blachę wysmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą. Połowę jagód ostrożnie wymieszaj z ciastem. Całość rozłóż w przygotowanej formie.
Posyp resztą owoców i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz około 40 minut
Przed podaniem posyp placek resztą cukru pudru. Ciasto doskonale smakuje na ciepło podane z lodami waniliowymi.
Czas: 40 min. 1 porcja = 250 kcal.Źródło: Kurier TV