Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jagodowo -jabłkowe ciasto odwrócone"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Okrągłą formę wyłóż papierem do pieczenia.
Posmaruj masłem dno formy. Posyp je cukrem i polej miodem. Wyłóż dno owocami.
Na ciasto zmiksuj na biały krem masło z cukrem. Miksując dalej, dodaj po kolei jajka, skórkę cytrynową i esencję waniliową. Dokładnie wymieszaj.
Mąkę przesiej przez sitko, dodaj proszek do pieczenia. Używając metalowej łyżki, dodaj ją do masy jajecznej, następnie wlej mleko i sok z cytryny. Wyłóż masę na owoce. 5 Piecz 45-50 minut. Po wyjęciu z piekarnika zostaw ciasto na 15 minut, po czym odwróć i wyłóż na paterę. Podawaj z gęstym jogurtem naturalnym i świeżymi owocami.Źródło: Olivia