Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jagodowe pucharki"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 14
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 9
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 276
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 14
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 9
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 276
Składniki
Przygotuj galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Rozdziel do 6 pucharków i wstaw do lodówki, aby stężała.
Zmiksuj połowę jagód i odstaw.
Ubij mikserem kremówkę. Ubijając dalej, dodawaj stopniowo budyń. Wymieszaj na gładką masę.
Kawałki ciasta połam na małe cząstki. Wyjmij z lodówki pucharki z gotową galaretką i rozłóż na niej okruchy ciasta. Następnie rozdziel łyżką zmiksowany z kremówką budyń. Na koniec polej desery jagodowym purée i posyp po wierzchu resztą świeżych jagód. Od razu podawaj.Źródło: Olivia