Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jabłkowa tarta"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 28
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 925
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 28
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 925
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Składniki
Przepisa przysłała Sandra Siebert z Lubonia
Schłodzonym ciastem wyłóż dno i boki formy uprzednio wyścielonej papierem do pieczenia.
Jabłka obierz, pokrój w ćwiartki. Usuń gniazda nasienne, ponacinaj wzdłuż wypukłe strony cząstek. Ułóż owoce ściśle na ponakłuwanym widelcem cieście. Skrop sokiem. Piecz w 190oC ok. 20 min.
Jajka utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym i śmietaną. Dodaj nieco cynamonu. Masę wylej na podpieczony spód i piecz dalej do zarumienienia się wierzchu (około 25 minut).
czas przygotowania 55 min, ilość porcji 12, cena za porcję 1,60 złŹródło: Chwila dla Ciebie