Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jabłkowa pyszotka"
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 13
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 14
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 576
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 13
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 14
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 576
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem i gorącą wodą do uzyskania pulchnej masy. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli i dodać do żółtek. Do masy porcjami dosypywać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszać tak, by nie opadła. Ciasto wlać do prostokątnej formy i piec 35 minut w 180 stopniach.
Obrane jabłka zetrzeć na tarce i uprażyć na małym ogniu, podlewając wodą. Gdy jabłka będą miękkie, maksymalnie zmniejszyć gaz i wsypać galaretki oraz cukier. Mieszać do chwili całkowitego rozpuszczenia. Ostudzić, a gdy zacznie tężeć – przełożyć na przygotowany wcześniej biszkopt.
Zagotować trzy szklanki mleka z cukrem. Pozostałe zmieszać z budyniowym proszkiem i postępując zgodnie z przepisem na opakowaniu, przygotować budyń.
Kostkę masła ubić mikserem. Nie przerywając mieszania, dodawać do niego po łyżce wystudzony budyń. Kremem posmarować zastygniętą jabłkową warstwę. Ciasto wstawić do lodówki na dwie godziny.Źródło: Twoje Imperium