Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wyglądem przyciąga i kusi, smakiem również!
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 127
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 153
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 874
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 127
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 153
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 874
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Składniki
Ciasto: Z maki, margaryny, miodu, sody, śmietany, cukru i jaj wyrabiamy ciasto. Dzielimy na dwie części i pieczemy dwa placki około 20 minut każdy. Forma 25/36.
Masa jabłkowa: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Smażymy i pod koniec dodajemy galaretkę w proszku i cukier.
Masa śmietanowa: Śnieżki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Galaretki czerwone rozrabiamy w 1 szklanki wrzątku. Dodajemy tężejącą galaretkę do gotowej śnieżki i ubijamy chwilkę.
Ciasto jasne: Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec wsypujemy cukier i ubijamy. Na końcu wlewamy żółtka- mieszamy. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i olej. Mieszamy wykładamy na formę 25/36 i pieczemy w 180 stopniach około 30 minut. Studzimy. Przełożenie ciasta: Ciasto-jabłka- ciasto jasne- połowa masy śmietanowej - delicje- masa śmietanowa - ciasto- polewa.