Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty deserek, idealny na imprezę, dla niespodziewanych gości lub gdy masz ochotę na coś słodkiego.
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1660
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 101
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 151
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 154
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1660
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 101
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 151
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 154
Składniki
Jabłka obierz, pokrój w plastry i za pomocą zakrętki od butelki wytnij gniazda nasienne. Ciasto pokrój na kwadraty, tak żeby ciasto wystawało po kilka cm za jabłko , posyp cynamonem i ułóż po plasterku jabłka. Potnij ciasto na paski, a następnie zawiń ciasto do środka jabłka, w środek włóż rodzynka.
Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp cukrem. Piec w temperaturze 200 st. około 15 minut na złoty kolor.