Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, aromatyczne, pachnące, a do tego łatwe w przygotowaniu. Czego można chcieć więcej do dobrej kawy?
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 77
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 105
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 353
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 77
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 105
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 353
Składniki
Mąkę posiekać z margaryną, dodać śmietanę - zagnieść szybko ciasto. Odłożyć je na ok 1 godz do lodówki. Jabłka obrać pokroić na niewielkie kawałki .Ciasto rozwałkować na grubość ok 2 mm, wyciąć kwadraty o bokach ok 5x5cm. Na środek każdego kwadratu ciasta nałożyć kawałek jabłka, łyżeczkę dżemu posypać szczyptą cynamonu oraz cukru waniliowego i zlepić wszystkie rogi ciasta ze sobą. 4. Piec w nagrzanym piekarniku na złoto w temp. ok 180-200 stopni przez 15-25 min. Smacznego!