Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, szybki i prosty deser z ciasta francuskiego. W dam raz do popołudniowej kawki . Polecam
nóż, pędzelek silikonowy, blacha, papier do pieczenia, sszklanka,
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 41
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6531
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 41
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6531
Składniki
Czas przygotowania do 30 minut + czas pieczenia koło 20 minut. Link do nadzienia jabłkowej; https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-nadzienie-jablkowe-do-nalesnikow-deserow-czy-do-jablecznikow,1986956,bozena1960.html Ciasto francuskie rozwinąć pokroić na równe kwadraty, na każdy kwadrat nałożyć porcję nadzienia jabłkowego , złożyć w trójkąt, brzegi zagnieść widelcem. Wszystkie trójkąty posmarować rozbełtanym białkiem. ( ja smaruję pędzelkiem silikonowym). Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 20 minut.( na złoty rumiany kolor). Smacznego
Przygotowanie rożków
Rożki po upieczeniu.
Rożki gotowe do podania.