Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jabłka w kruchym cieście"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 101
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 335
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 101
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 335
Składniki
Z mąki, masła, cukru i jednego jajka wyrób ciasto. Uformuj kulę, owiń folią, włóż na 30 minut do lodówki.
Jabłka umyj, osusz, wytnij od góry gniazda nasienne.
Połowę żurawiny wymieszaj z miodem, napełnij jabłka.
Ciasto rozwałkuj na kwadrat, podziel na 4 kwadraty. Każde jabłko owiń ciastem. Ze „ścinków” ciasta uformuj listki i ogonki. Jabłka posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Piecz 40 minut w temp. 180°C.
Sok jabłkowy i syrop klonowy zagotuj. Wsyp resztę żurawiny, wymieszaj. Sos podawaj z jabłkami.
Czas przygotowania: 60 min
Ilość porcji: 4
Cena za porcję: 2,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie