Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jabłka w cieście"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Składniki
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w plastry. Do mąki dodaj żółtka (zachowaj białka), szczyptę soli, cukier i taką ilość wody, aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany.
Białka ubij na sztywno i dodaj do ciasta delikatnie mieszając. Przygotowane jabłka maczaj w cieście i posyp płatkami migdałowymi. Jabłka w cieście smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor po obu stronach.
Podawaj oprószone cynamonem. Możesz dodatkowo udekorować, przekłuwając jabłka laskami cynamonu. Można także serwować z dżemem. Czas przygotowania: 40 minut 100 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień