Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe i smaczne ciasto z jabłkami.
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31852
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31852
Składniki
Jajka ubijamy z cukrami do białości. Mąkę mieszamy z młodym jęczmieniem i po łyżce dodajemy do ubitych jajek. Ciasto pieczemy ok. 20 minut. Studzimy.
Obrane jabłka kroimy w kostkę. Gotujemy wodę z cukrem, dodajemy jabłka, posiekany imbir i prażymy kilka minut. Budyń rozprowadzamy w 1/4 szklanki wody i dodajemy do jabłek, chwilę gotujemy. Gorącą masę nakładamy na biszkopt, studzimy, potem wkładamy do lodówki. Po ok. godzinie można kroić ciasto.