Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
na kruchym cieście z wysoką pianka ;)
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 126
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1201
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 418
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 285
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 126
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1201
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 418
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 285
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy składniki. Następnie dodajemy margarynę, kroimy ją w mące na malutkie kawałeczki. Dodajemy żółtka oraz cukier i zagniatamy ciasto. Owijamy je w folię spożywczą i chłodzimy w lodówce około 1h.
W tym czasie jabłka obieramy, usuwamy z nich gniazda nasienne i kroimy na małe kawałki. Wrzucamy je do garnuszka, dodajemy wodę oraz cukier i zagotowujemy je mieszając, by się nie przypaliły. Gdy jabłka delikatnie zmiękną, zdejmujemy je z ognia i zostawiamy do wystygnięcia.
Blachę (ok. 25x20) wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem i posypujemy kaszą manną. Ciasto rozwałkowujemy i nakłuwamy gęsto widelcem. Pieczemy ok. 20 minut w rozgrzanym piekarniku do 180*C.
Białka wraz ze szczyptą soli ubijamy na sztywno. Gdy już ubijemy, stopniowo dodajemy do pianki cukier. Gdy ciasto się lekko zarumieni, wykładamy na nie jabłka oraz piankę z białek. Pieczemy ciasto jeszcze około 30 minut w temp 180*C. Smacznego! :)