Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jabłecznik z orzechami i cynamonem"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 45
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 94
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 323
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 45
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 94
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 323
Składniki
1Jabłka umyj, jedno jabłko razem ze skórką pokrój w plasterki, resztę owoców obierz, oczyść, potnij na kawałeczki. Jabłka natychmiast skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Orzechy zrumień na suchej patelni, przestudź, posiekaj. Jajka ubij z cukrem na puszystą, jasnokremową masę. 2Mąkę przesiej z proszkiem, sodą i łyżeczką cynamonu. Sypkie dodaj do masy jajecznej na przemian z porcjami oleju. Do ciasta domieszaj kawałeczki jabłek. 3Tortownicę posmaruj tłuszczem. Oprósz mąką. Napełnij ciastem. Na wierzchu ułóż plasterki jabłek. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz ok. 50 minut. Konfiturę podgrzej, przetrzyj, posmaruj nią jeszcze ciepłe ciasto.Źródło: Naj