Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik z papierówek z dodatkiem orzechów włoskich i z bitą śmietaną smakuje wyśmienicie. Polecam.
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 269
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 73
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 76
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 269
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 73
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 76
Składniki
Składniki na ciasto zagnieść na gładką masę, wyłożyć na blaszkę /23x36/,wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180st.C i piec ok.30 minut. Wyjąć ciasto wystudzić.
Z jabłek zrobić mus - jabłka pokroić w małe cząstki /nie obierać/ wrzucić do garnka i dusić na małym ogniu,aż całkowicie się rozgotują, często mieszać. Następnie przetrzeć przez sito.
Mus zagotować dodać galaretkę cytrynową, cukier, cukier waniliowy i cynamon. Wszystko dokładnie wymieszać i jeszcze przez chwilę gotować.
Przestudzone jabłka wyłożyć na kruche ciasto, posypać zmielonymi orzechami , a na orzechy wyłożyć ubitą śmietanę z dodatkiem 2 łyżeczek cukru pudru.Na śmietanę posypać również orzechy lub startą czekoladę. SMACZNEGO!
Ciasto jest najlepsze na drugi dzień, kiedy kruche nieco zmięknie.