Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pyszne super szybkie robię na każdą imprezę w domu i wszystkim smakuje :)
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 61
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 278
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 61
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 278
Składniki
Obieramy i kroimy jabłka. Podsmażamy na małej ilości masła. Mozna dodać rodzynki jak ktoś lubi. Posypać cynamonem. Zagnieść składniki na ciasto w misce. Będzie miało konsystencja kruszonki. Ja robie w tortownicy o średnic 26 cm. Wykładam papierem do pieczenia. Wsypujemy połowę ciasta i lekko ugniatamy palcem. Kładziemy jabłka. Na jabłka kruszymy pozostałe ciasto. Ja daję mało na spód a dużo na górę bo lubimy kruszonkę :) Pieczemy 1 godzinę w 180 C. Można posypać cukrem pudrem.
Jeśli używam jabłek ze słoika (kupne) to nie słodzę lub gdy jabłka są słodkie. Można dosłodzić ale trzeba pamiętać że ciasto wychodzi słodkie więc jabłka mogą zostać kwaskowe. Jak kto woli :)