Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 113
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 56
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 113
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 134
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 113
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 56
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 113
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 134
Składniki
mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,posiekać z margaryną,następnie dodać cukier,żółtka i śmietanę i zagnieść kruche ciasto.Podzielić na dwie części.Jedną część rozwałkować i wyłożyć nią wysmarowaną tłuszczem blaszkę lub wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 24/36 cm.Ciasto posypać bułką tartą
Jabłka obrać,usunąć gniazda nasienne i pokroić w ósemki.Wyłożyć jabłka wzdłuż krótszego boku na ciasto jedno przy drugim.Posypać cynamonem i cukrem waniliowym
Ugotować 3 budynie na litrze mleka i gorący budyń wylać na jabłka
Rozwałkować drugą część ciasta i delikatnie rozłożyć go na budyniu. Piec około godziny do 1,5 w temp 180-200 stopni .Posypać cukrem pudrem