Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połączenia kruchego ciasta, soczystych, lekko kwaśnych jabłek i słodkiej bezy. Ciasto jest naprawdę pyszne. Polecam. Ciasto można posypać cukrem pudrem lub ozdobić polewą czekoladową.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 151
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 151
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać na stolnice. Dodać 5 dag cukru pudru, 4 żółtka, margarynę i wyrobić ciasto. Ciasto podzielić na 3 części i odłożyć na 15 min. do zamrażalki. Obrać jabłka i pokroić na ósemki. Ubić pianę z 4 białek z dodatkiem reszty cukru pudru. Blachę o wymiarach około 30x25cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na tarce o grubych oczkach zetrzeć jedną część ciasta. Następnie ułożyć jabłka i obsypać je cukrem waniliowym i cynamonem. Na jabłka utrzeć drugą część ciasta, a na nie wyłożyć ubite białka. Na wierzchu utrzeć ostatnie ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 1 godzinę.