Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobno pokrojone jabłka zalane kwaskowym kisielem i otulone dwoma cienkimi biszkoptami to jest to, co Wam zasmakuje.
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 415
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 21
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1051
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 718
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 141
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 415
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 21
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1051
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 718
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 141
Składniki
Całe jajka ubić z cukrem na puszystą masę.Obie mąki zmieszać z proszkiem i przesiać. Wciąż miksując, stopniowo łączyć z masą jajeczną. Na końcu wlać gorącą wodę. Przelać na dużą blachę o wymiarach 25/35 cm i wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika. Piec 20 minut. Podobnie postąpić z drugim biszkoptem. Masa jabłkowa: Jabłka obrać i pokroić w drobniutką kostkę. Robię to przy pomocy krajalnicy do warzyw. Na dno garnka z grubym dnem wlać 1/2 szklanki wody i dodać pokrojone jabłka. Dusić około 10 minut.Uważać, by ich nie rozgotować. Powinny zostać lekko twarde. W 3 szklankach zimnej wody rozmieszać 3 kisiele i wlać do jabłek. Zmniejszyć ogień i mieszać aż masa zgęstnieje.Zestawić z ognia i wmieszać sok oraz otartą skórkę z cytryny. Pierwszy biszkopt umieścić w tej samej formie, w której się piekł.Wylać na niego gorącą masę jabłkową. Przykryć drugim biszkoptem. Lekko docisnąć np. deską do krojenia i umieścić na noc w lodówce. Oprószyć cukrem pudrem.