Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i szybki w przygotowaniu....bardzo smaczny:)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1718
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 240
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 110
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1718
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 240
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 110
Składniki
* CIASTO Składniki: * 4 szklanki mąki * 4 żółtka * 1,5 kostki masła lub margaryny * 2 łyżki śmietany lub więcej * 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia * 1 szklanka cukru * NADZIENIE Składniki: * 2 kg jabłek * 3 łyżki cukru * 1 galaretka(ja daję cytrynową lub agrestową) Przepis na ciasto: Ciasto zagnieść z podanych składników. Podzielić na 2 części. Przepis na nadzienie: Jabłka pokroić w kostkę, uprażyć, dodać cukier i galaretkę w proszku. Przekładanie ciasta: Ciasto - jabłka - ciasto. Posypać cukrem pudrem Piec około 1 godziny.