Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ten spód do tortu,jest pieczony z olejem .Jest wilgotny w srodku i lepszy do krojenia.
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 12
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1802
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 396
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1737
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 12
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1802
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 396
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1737
Składniki
Srednica tortownicy 23-26 cm jajka,cukier i cukier waniliowy ubijamy na puszysta,biala mase.Dodajemy olej i mleko i mieszamy dalej. Dodajemy przesiana make z pr.do pieczenia.Mieszamy krótko ,tylko do polaczenia skladników. Wlewamy do formy wylozonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku 175-180 stopni góra/dól przez ok.50 min.
Po upieczeniu zostawic do ostygniecia.Wyciadnac z formy i odwrócic na góry nogami na blaszcze i pozostawic do calkowitego wystygniecia,wtedy mamy dwie proste powierzchnie:góra i dól.