Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące na zewnątrz i miękkie, maziste w środku - brownie idealne. Głównym składnikiem tego amerykańskiego przysmaku jest czekolada, powinna być gorzka i dobrej jakości. Jeśli jednak macie w domu tylko mleczną, nie ma problemu - wypróbujcie mój przepis! Do mojego ciasta dodałam wiśnie, ale możecie spróbować także malin czy gruszek.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 181
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1635
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 318
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 235
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 75
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 181
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1635
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 318
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 235
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 75
Składniki
Brownie piekłam w formie 22x24cm. 200g czekolady i masło kroimy na mniejsze kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Nie podgrzewamy za mocno. Jajka ubijamy z cukrem i szczyptą soli. Powoli dolewamy rozpuszczoną czekoladę, cały czas mieszając. Ma końcu dodajemy przesianą mąkę i kakao. Ciasto przelewamy do formy. Owoce kroimy na mniejsze kawałki. Układamy na cieście i lekko dociskamy. Pozostałą czekoladę kroimy. Wystarczy każdą kostkę pokroić na 4 kawałki. Czekoladę również układamy na cieście. Brownie pieczemy w 160 stopniach przez 30 minut. To rodzaj ciasta, którego nie pieczemy "do suchego patyczka", bo będzie zbyt suche i zrobi się gorzkie. Ciasto podajemy po ostudzeniu.