Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gwiazdki do barszczu"
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2084
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2084
Składniki
Pieczarki oraz cebulę oczyść, obierz, drobno pokrój i uduś razem na łyżce oleju. Mąkę zasmaż na maśle, nie rumieniąc. Mieszając, rozprowadź gęstą śmietaną. Dodaj pieczarki z cebulką oraz 2 łyżki posiekanej natki. Dopraw solą i pieprzem. Przestudź.
Ciasto francuskie rozmroź, układaj po dwa płaty jeden na drugim. Rozwałkuj je cienko. Foremką do ciastek wykrawaj gwiazdki. Na połowie rozłóż farsz. Przykryj resztą gwiazdek, zlep brzegi.
Paszteciki ułóż na blasze, każdy posmaruj żółtkiem roztrzepanym z łyżeczką wody. Posyp sezamem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. Piecz około 30 minut.
czas ok. 60 min; porcja – 160 kcal, cena 1 złŹródło: Świat kobiety