Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz z kiełbasą i kapustą kiszoną"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Składniki
Paprykę umyj, przekrój na pół, usuń nasiona. Miąższ pokrój na kawałki. Obrane cebule posiekaj w piórka, ziemniaki pokrój na ćwiartki lub na ósemki, kiełbasę w plasterki.
W dużym rondlu rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Przesmaż cebulę, paprykę i ziemniaki. Oprósz warzywa mąką, smaż jeszcze 2 minuty. Dodaj łyżkę majeranku i koncentrat, wymieszaj. Włóż odciśniętą i posiekaną kapustę.
Zalej całość 1,2 l wody, doprowadź do wrzenia. Wkrusz kostkę bulionową. Gotuj na średnim ogniu pod przy- kryciem około 30 minut. Na 10 min przed końcem wrzuć kiełbasę. Gulasz dopraw do smaku solą oraz pieprzem.Źródło: Świat kobiety