Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grzybowe paszteciki"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
czas ok. 60 min; porcja – 240 kcal, cena 1,30 zł
Pieczarki oczyść, opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, a następnie pokrój w plasterki.
Obrane cebule opłucz, osusz i drobno poszatkuj. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju (możesz też dodać masło). Wrzuć cebulę, krótko przesmaż. Dodaj pieczarki. Duś na małym ogniu bez przykrycia, często mieszając, około 10 minut.
Do masy pieczarkowej wbij dwa jajka. Smaż jeszcze chwilę, aż jajka się zetną. Patelnię zdejmij z ognia. Gałązki natki opłucz, osusz, listki drobno posiekaj. Dodaj do farszu, wymieszaj.
Farsz dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Rozłóż na cieście, zwiń roladę. Pokrój ją w plasterki. Posmaruj je ostatnim jajkiem. Piecz ok. 20 min w 180 st.Źródło: Świat kobiety