Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gruszki w cieście kokosowym"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 114
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 118
Polecam.
Odsłon: 202
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 114
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 118
Polecam.
Odsłon: 202
Składniki
Gruszki (lub jabłka) obierz, przekrój, usuń środki z pestkami. Miąższ potnij w grubsze półplasterki, natychmiast skrop je sokiem z cytryny, by nie zmieniły koloru.
Wymieszaj mąkę z jajkami, wiórkami kokosowymi oraz wodą. Ciasto powinno być jednolite i mieć konsystencję ciasta naleśnikowego.
W garnku o grubym dnie albo we frytownicy rozgrzej olej. Plasterki owoców zanurzaj w przygotowanym cieście. Od razu wkładaj je do gorącego oleju i smaż na złoty kolor. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Gotowy deser udekoruj plasterkami gruszek oraz dżemem.Źródło: Tina